Si u zbulua aksidentalisht “Porta e Ferrit”

E vendosur në shkretëtirën Karakum të Turkmenistanit, krateri Darvaza është një gropë masive e bërë nga njeriu. Ajo është krijuar në vitin 1971 dhe ka djegur gaz metani për dekada.

E vendosur në shkretëtirën Karakum të Turkmenistanit, krateri Darvaza është një gropë masive e bërë nga njeriu. Ajo është krijuar në vitin 1971 dhe ka djegur gaz metani për dekada.
Thuhet që ajo gropë u ndez me qëllim nga autoritetet sovjetike, duke shpresuar se do të digjej për disa javë.

Por sot, gati 50 vjet më vonë, krateri është ende i ndezur dhe origjina e tij e vërtetë është ende e mbuluar me mister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *