Nga 20 mrekullitë sekrete të Ballkanit, dy ndodhen në Kosovë

Krahas konflikteve, Ballkani ngërthen në vete edhe për atraksionet natyrore. Natyra dhe dora e njeriut fsheh në gadishullin tonë bukuri përrallore.

Shumë prej këtyre bukurive janë zbuluar, të tjera mbeten ende për t’u zbuluar e promovuar.

BalkanInsight ka bërë renditjen e 20 zonave piktoreskte të natyrës dhe dorës së njeriut, që duhet të vizitohen dhe në to 2 janë në Kosovë dhe 3 në Shqipëri.

Liqeni Orlovacko, Bosnje

Gjiri i Gjipesë, Shqipëri

Ujëvara e Sotirës, Shqipëri

Lugina e Kelmendit, Shqipëri

Shpella e Gadimes, Kosovë

Ulpiana, Kosovë

Klinje, Bosnje

Sutjeska, Bosnje

Mali Rodop, Bullgari

Sinomorets, Bullgari

Muzeu i Evolucionit, Kroaci

Lastovo, Kroaci

Godinje, Mal i Zi

Ura Tara, Mali i Zi

Perast, Mal i Zi

Gura Portitei, Rumani

Kështjella Poenari, Rumani

Lopatari, Rumani (fenomen i zjarreve të përhershme)

Lumi Gradac, Serbi

Ovcarsko Kablarska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *