Qeveria Hoti vendos të rikthejë Lotarinë e Kosovës, por bastoret…

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Kosovës ministrat kanë votuar për rithemelimin e Lotarisë së Kosovës, raporton Express.

Kjo u bë me propozimin e Ministres së Financave, Hykmete Bajramit.

“Rithemelimi i Lotarisë së Kosovës, pas ndalimit të funksionimit të lotarisë së Kosovës, legjislatura e kaluar ka kërkuar që kjo çështje të ketë trajtim të veçantë ligjor, sot prezantojmë projektligjin për rithemelimin e lotarisë së Kosovës që parashihet të jetë suksesor juridik i ish-subjektit lotaria e Kosovës. Mund të organizojë vetëm lojërat numerike, jo edhe llojet tjera të lojërave”, ka thënë ajo.

Bajrami shton se janë 62 punëtorë që kthehen në punë.

Ajo sqaron se kjo nuk do të thotë se do të hapen edhe bastoret e kazinot.

“Qeveria është aksionar dhe organ mbikëqyrës është bordi, emërohet sipas kritereve të qarta që garantojnë cilësi dhe procedura transparente.

Ky ligj nuk i rihap lojërat e fatit, po e rithemelon lotarinë, lojërat numerike dhe Instant, nuk po bëjmë hapje të kazinove apo bastoreve, janë 62 punëtorë që kanë mbetur pa punë, këta punësohen në mënyrë automatike”, thotë Bajrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *