Deshironi të lini duhanin? Provoni këto bimë për të pasur sukses

“Cigarja është i vetmi produkt i konsumit i cili, kur përdoret sipas udhëzimeve, vret konsumatorin e saj” Dr. Gro Harlem Brundtland,

Që nga vitet 1950 publiku ka qenë i vetëdijshëm për rreziqet e duhanit, dhe megjithatë industria vazhdon të lulëzojë. Në kulturën amerikane vendase duhani shihej si një bimë e shenjtë që përdorej në një kontekst ritual.

Duke kufizuar përdorimin e tij, vetëm në ceremoni, u shmangën problemet kryesore të varësisë. “Mos lejoni kompanitë e duhanit të bëjnë zgjedhjet për ju. Ata kujdesen për mirëqenien e tyre, jo tuajat” Wayne Dyer.

Mbi 400 mijë njerëz vdesin vetëm në SHBA çdo vit nga konsumimi dhe problemet që i’u shkaktohen nga duhani, që i bie të jetë përgjegjëse e më shumë vdekjeve se sa vdesin nga aksidentet automobilistike, më shumë se alkooli, më shumë se sa ka vrasje e vetëvrasje, më shumë se sa vdesin nga drogat ilegale e zjarret së bashku.

Të gjithë e dimë sa i dëmshëm është duhani për shëndetin tonë, e megjithatë shumë prej nesh e shohin sfidën e lënies së tij sikur diçka të pamundur.

Çfarë i ndodh trupit tuaj kur lini pirjen e duhanit?
Mund të jetë e dobishme për procesin e lënies së duhanit kur kuptojmë fazat dhe përfitimet shëndetësore që do të korrim nëse kalojmë nëpër to.

Këto janë disa bimë midis shumë tjerave që mund të ndihmojnë procesin e lënies së duhanit.

Catnip ndihmon në zvogëlimin e ankthit dhe nervozizmit dhe mund të merret si një çaj ose tretësirë. Disa njerëz e pinë atë gjatë kalimit nga duhanpirësi në jo-duhanpirës, ​​por ka qenë e njohur që shkakton dhimbje koke.

Lobelia e njohur edhe si Indian Tobacco është një barishte që mund të jetë shumë i dobishëm për të lënë duhanin. Trupi reagon ndaj kimikateve natyrore në lobelia në një mënyrë të ngjashme siç bën me nikotinën, megjithatë lobelia nuk është aq toksike për trupin dhe nuk është e varur si nikotina. Gjithashtu vepron për të qetësuar nervat, për të lehtësuar tensionin dhe ndihmon mushkëritë të shërohen. Lobelia është një bar i fuqishëm dhe duhet të merret me kujdes sepse dozat e larta mund të shkaktojnë të përziera dhe të vjella. Mos merrni nëse vuani nga sëmundje të zemrës.

Mullein është një bar tjetër që ndihmon mushkëritë të shërohen dhe vepron për të nxitur një ndjenjë qetësie. Mund të pihet ose të pihet si tretësirë.

Calamus është gjithashtu një barishte e dobishme për të ndihmuar në shërimin e mushkërive dhe për uljen e niveleve të ankthit. Një përfitim tjetër është se siguron energji shtesë e cila mund të jetë e dobishme gjatë procesit të lënies së duhanit.

Ballafaqimin me nervoz do ta ndihmoni vajrat si lulja e pasioneve dhe valeriana janë të dy barëra që mund të ndihmojnë me nervozizëm pasi nxisin relaksimin dhe qetësinë. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *