Çfarë ndodh sikur të gjithë akujt e Tokës të shkrihen brenda natës?

Planeti do të jetë në kaos nëse i gjithë akulli do të shkrihej brenda natës, por si do të dukej kjo?
Do të kishte përmbytje masive nga ngritja e nivelit të detit dhe shume qytete të mëdha që i njohim do të gjendeshin nën ujë.

Ndryshimet e motit do të ishin të mëdha po ashtu.

Në atmosferë, në vend të ajrit që e njohim, do të kishte rrjedhje gazrash të helmueshme, të cilat do të çliroheshin në mënyrë masovike.
Shkencëtarët thonë se duhet të ndalojmë që temperatura në planet të rritet vetëm për 1 gradë Celcius, përdryshe kjo mund të ndodhë më shpejt sesa mendojmë.

Por, shikojeni videon e “Insider”-it, e cila e pasqyron më mirë se si do të dukej kjo katastrofë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *