Shtrëngimi i pemëve ka efekte shumë të mira: Flet artistja e famshme botërore Abramovic

Ditëve të fundit një fotografi e shpërndarë nëpër rrjetet sociale e Albin Kurtit dhe Shpejtim Bulliqit, duke shtrënguar një pemë ka bërë bujë të madhe në Kosovë. Mirëpo, pavarësisht qëllimit të tyre, të shtrengosh një pemë ka efekete të shëndetshme,

Këtë e shpjegon edhe artistja e famshme botërore Marina Abramovic. Ajo thotë se ky tretmani më i mirë që mund të bëni për turpin tuaj.

“Pemët janë si qenie njerëzore, kanë inteligjencë, kanë ndjenja”, ka thënë ajo duke potencuar se drunjtë janë dëgjues të heshtur.

Abramovic më 5 dhjetor do të ketë një performancë në lidhje me drunjtë, e cila e jep si një terapi për traumën e vitit 2020.

“Shko në parkun më të afërt, zgjidh pemën që të pëlqen, shtrëngoje fort dhe zbraze zemrën tuaj, shtrëngoje pemën minimum për 15 minuta. Është tretmani më i mirë që mund të bëni”, ka porositë ajo nëpërmjet një videoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *