A është ky fshati shqiptar me emrin më interesant që keni dëgjuar?

Në Shqipëri ka shumë fshatra me emra të çuditshëm dhe me kuptime shumë interesante,

I tillë është edhe një fshat në qarkun e Shkodrës që ka emrin Gruemirë! Etimologjia e Gruemire vjen si bashkimi i Grues (gruas shqiptare) dhe Mirë (shqipja e mirë), që i bie ‘Grua e Mirë’ nga forma origjinale.

Gruemirë është një ish-komunë në Qarkun e Shkodrës, në veriperëndim të Shqipërisë. Në reformën e qeverisjes lokale të vitit 2015 u bë nënndarje e komunës Malësi e Madhe. Popullsia në regjistrimin e vitit 2011 ishte 8,890.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *