Deputetit që votoi rrëzimin e Kurtit po i ec rroga edhe në burg

Bënë pjesë në atë që njihet si  “tempulli i demokracisë”. Por, gati që gjashtë muaj, Etem Arifi nuk shkoi asnjëherë në Kuvend të Kosovës. Për pak kohë, ai iu shmang vuajtjes së dënimit me burg të cilin ia konfirmoi Gjykata e Apelit, e më pastaj u dorëzua vetë.

Deputeti nga Partia e Ashkalinjëve për Integrim edhe pse nuk shkoi asnjëherë në seancat e legjislativit mori pagën si të gjithë deputetet e tjerë të legjislaturës së shtatë.

Paga bazë e një deputeti të Kuvendit të Kosovës  është 1 mijë e 547 euro. Kjo i bie se, për gati gjashtë muaj, Etem Arifi i kushtoi kuletës së shtetit plotë 9 mijë e 282 euro pagë pa shkuar fare në vendin e punës.

Se paga nuk iu ndërpre deputetit të dënuar me burg prej një viti e tre muajsh nga Gjykata e shkallës së dytë, për KALLXO.com e konfirmuan edhe nga Kuvendi i Kosovës.

Sot, pas gati gjashtë muajsh u diskutua për votën e Etem Arfiit, i cili votoi pro Qeverisë të cilës i prin Avdullah Hoti. Në fakt, vota tij e rrëzoi paraprakisht një qeveri të cilën e drejtonte Albin Kurti.

Së shpejti, Gjykata Kushtetuese do të jep një përgjigje ndaj ankesës së Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje. Kjo parti po e konteston votën dhe mandatin e Arifit pasi ai ishte dënuar me vendim përfundimtar nga Gjykata e Apelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *