Ndërron ngjyrë dy herë në ditë: Njihuni me liqenin që u krijua nga një meteor

Në malet e Taxhikistanit, ndodhet një liqe që quhet “Karakul” dhe është krijuar 25 milionë vjet më parë nga goditja e një meteori,

“Karakul” do të thotë Liqen i Zi, mirëpo gjatë ditës uji aty ndryshon ngjyrë dhe nga e kaltëra bëhet e bardhë në të verdhë.

Liqeni Karakul, i vendosur në një lartësi prej 4000 metrash mbi nivelin e detit me malet e Taxhikistanit, duke kaluar edhe liqenin e famshëm Titicaca në Amerikën e Jugut.

Një sasi e pafundme uji, në një sipërfaqe 380 kilometra katror me një thellësi që shkon deri në 230 metra.   Uji është aq i kripur sa që është e pamundur të lundrosh në të pa t’u përmbysur varka.

Gjatë Luftës II Botërore zona u përdor nga nazistët si kamp për të mbajtur të burgosurit e luftës, ndërsa sot është një vend shumë i vizituar dhe mbreslënes për turistët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *