Reagon von Cramon ndaj KE’së: Qytetarët e Kosovës duan një datë për liberalizimin e vizave

Pasi që Këshilli i Bashkimit Europian ka biseduar sot edhe për liberalizimin e vizave duke mos dhënë asnjë sinjal pozitiv, ka reaguar raportuesja e BE’së për Kosovën, Viola von Cramon, e cila ka thënë se kjo nuk është e mjaftueshme dhe se qytetarët e Kosovës duan një datë,


Në Draftin e Konkluzave tashmë të përgatitur nga Këshilli Europian sa i përket liberalizimit të vizave për Kosovën, vetëm përsëritet se “Këshilli kupton rëndësinë e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës”, thuhet se “propozimi është duke u shqyrtuar në Këshill” dhe rikujtohet se Komisioni Europian kishte propozuar qysh në vitin 2018 që Kosovës t’i hiqen vizat.

Këshilli i BE’së, siç thuhet në tekstin e përgatitur për këto konkluza, të cilat duhet të miratohen nga shtetet anëtare, kërkon nga Serbia që të vazhdojë procesimin e rasteve të krimit të luftës. Po ashtu nga Serbia kërkohet që të parandalojë glorifikimin e kriminelëve të luftës.

E raportuesja e BE’së për Kosovën, Viola von Cramon, ka reaguar, duek thënë se nuk mjafton vetëm fakti që është biseduar për liberalizimin e vizave për kosovarët.

Ajo ka thënë se qytetarët e Kosovës dëshirojnë të kenë të qartë një datë, e kjo varet nga Këshilli Europian.

“I gëzohem faktit që Këshilli i Bashkimit Europian ka diskutuar për liberalizimin e vizave për Kosovën. Mirëpo, kjo nuk është e mjaftueshme. Qytetarët e Kosovës dëshirojnë të kenë të qartë një datë. E gjitha kjo varet vetëm nga Këshilli”, shkruan Cramon në postimin e saj.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>I am happy to see that <a href=”https://twitter.com/EUCouncil?ref_src=twsrc%5Etfw”>@EUCouncil</a> has discussed <a href=”https://twitter.com/hashtag/Kosovo?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Kosovo</a> visa liberalisation. But it is not enough. Citizens of Kosovo want to have a clear timeline. And it depends only on the Council<a href=”https://t.co/CxMhWJPjgz”>https://t.co/CxMhWJPjgz</a></p>&mdash; Viola von Cramon (@ViolavonCramon) <a href=”https://twitter.com/ViolavonCramon/status/1333478827423625217?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 30, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *