Serbia refuzon ta shpallë Gent Cakajn “Qytetar Nderi” në Bujanoc: Deklarohet ministrja Obradovic

Ministrja e Administratës Publike dhe Vetëadministrimit Lokal, Marija Obradovic në seancën e sotme të Kuvendit të Serbisë, ka folur edhe rreth propozimit nga Kuvendi komunal i Bujanocit, që ministri shqiptar Gent Cakaj të shpallet “Qytetar Nderi” i kësaj komune.

Ministrja ka folur rreth propozimit, të cilin deklaroi se sot e ka refuzuar.

“26 këshilltarë, nga 41 sa ka Kuvendi i Bujanocit, kanë propozuar që Gent Cakaj të shpallet qytetar nderi i Bujanocit. Po, ata e kanë dërguar propozimin më 20 nëntor, dhe në mënyrë legale kanë vepruar, ku unë si ministre është dashur të nënshkruaj propozimin. Por, unë sot kam nënshkruar vendimin me të cilin refuzohet, propozimi i Kuvendit komunal të Bujanocit, që ministri shqiptar, Gent Cakaj të shpallet qytetar nderi i Bujanocit”, tha ajo.

Obradovic si arsyetim ka përdorur se ministri shqiptar Gent Cakaj, e ka akuzuar vazhdimisht Serbinë për krime të kryera ndaj shqiptarëve të Kosovës.

“Ministri Gent Cakaj, ka deklaruar se gjatë luftës në Kosovë, se Serbia është përgjegjëse për vrasjen e mijëra shqiptarëve, për depërtimin e miliona shqiptarëve dhe djegien e mijëra shtëpive që në esencë në vlerë prej miliona dollarëve”, ka thënë ajo.

Theksojmë se Kuvendi Komunal i Bujanocit javë më parë me shumicë votash propozoi që ministri i Punëve të Jashtme të Shqipirisë, Gent Cakaj të shpallet qytetar nderi i Komunës së Bujanocit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *