Momenti kur Dacic i lutet deputetit Kamberi që ta largojë flamurin shqiptar nga Kuvendi i Serbisë

Sot deputeti shqiptar Shaip Kamberi kishte marrë flamurin kuq e zi në Parlamentin e Serbisë, të cilin e vendosi pranë flamurit serb derisa po fliste,


E për këtë reagoj kryetari i parlamentit serb Ivica Dacic, i cili kërkoi nga Kamberi të hiqte flamurin kuq e zi.

“Nëse nuk ka kaq shumë tonifikim…”, po thoshte Kamberi, kur u ndërpre nga Dacic.

“Ne nuk kemi, nuk kemi tolerancë për shkeljen e rregullave të procedurës, unë ju kërkoj ta hiqni flamurin”, tha Dacic pasi e ndërpreu Kamberin.

Kamberi insistoi duke thënë se kërkesa për ta hequr flamurin ishte censurë.

“Ju lutem me mirësi që t’i respektoni rregullat e procedurës së Asamblesë Kombëtare dhe vendimin për rendin e brendshëm në Asamblenë Kombëtare, i cili thotë qartë se është e ndaluar të shfaqen simbolet e një partie dhe një shteti të huaj përveç në mjediset e caktuara për palët”, tha Dacic.

Kamberi hoqi flamurin më pas.

Për këtë veprim të Kamberit foli edhe kryeministrja serbe Ana Brnabic, e cila tha se fakti që deputeti shqiptar diskuton rreth flamurit të Shqipërisë, në vend të problemeve tregon shumë.

“Unë me të vërtetë do të doja të flisja për gjëra më specifike. Nëse mendoni se keni të drejtën e flamurit tuaj, duhet të flasim për flamurin e një vendi tjetër, kjo do t’ju flasë aq shumë sa mendoni se ka probleme reale për banorët shqiptarë në Preshevë dhe Bujanovc”, tha Brnabic.

Kamberi i ktheu përgjigje Brnabicit duke i thënë se çështje tejet e rëndësishme për të është identiteti.

“A ka ndonjë çështje më të rëndësishme se identiteti? Ne mund të kemi para dhe punësim, por nëse nuk kemi identitet, gjuhë dhe shkrim… Ky është një flamur që shqiptarët e përdorin që nga viti 1443 dhe është më shumë flamur kombëtar sesa flamur shtetëror”, tha Kamberi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *